dimarts, 29 de març del 2011

Discurs inauguració Can Lladó





Diuen que un objectiu el valorem més quan més ens ha costat aconseguir-lo.

La millor demostració del valor que atorguem al nostre complex esportiu, la millor prova de com tots l’hem fet nostre l’hem tingut aquesta mateixa setmana, sobretot el primer dia de les preinscripcions, en què semblava que tot Sant Fost hi era allà. Però hi ha una altra prova i la tenim ara i aquí, veient la quantitat de gent que s’hi ha aplegat.

Recordeu que ara fa tres anys vam parlar del complex, llavors paralitzat, i us vaig demanar paciència i confiança.

Un any més tard, un cop estrenat el camp de futbol, quan l’Ajuntament ja havia dissenyat una estratègia per fer possible aquesta instal·lació, us vaig assegurar que compliríem el que havíem promès.

I aquí el tenim...

Can Lladó ha estat possible gràcies a la implicació d’institucions, empreses, col·lectius i persones a títol individual. El suport de la Generalitat de Catalunya, des de la secretaria general de l’esport i mitjançant el PUOSC; la Diputació de Barcelona; entitats de crèdit, empreses col·laboradores que han realitzat estudis, i totes les empreses que han intervingut en la construcció i les instal·lacions, tècnics externs en la redacció de projectes, els diferents departaments de l’Ajuntament: regidors i treballadors de la casa, cadascú en l’àmbit de les seves responsabilitats; els clubs esportius i altres entitats del nostre poble i tots els veïns i veïnes de Sant Fost que han mostrat en tot moment el seu suport i la seva il·lusió en aquest projecte que és el de tots: així fem poble!!!!

Avui, que és un dia de celebració, permeteu-me una llicència poètica.


El gran poeta català Salvador Espriu escrivia:


Pels rials baixa el carro del sol,
des de carenes de fonollars i vinyes
que jo sempre recordo (...).
Turons de pins i vinya,
pols de rials. No estimo
res més...

En aquest fulletó que tots haureu vist, hi diu “Can Lladó, finca documentada ja en el segle XII, plena de vinyes i arbres fruiters. Història, tradició i entorn natural. Fes salut. Com a casa enlloc!”

Quina millor manera de fer poble i fer país que la fidelitat a la nostra història, també en les petites coses. Avui és un dia de festa. La festa de tot un poble al voltant de l’esport.

Només voldria dir-vos que tots sabem que no acaba aquí el nostre compromís amb l’esport i amb les persones. Són ja sobre la meva taula els projectes i estudis per acabar l’entorn d’aquest complex, per adequar el Pavelló-2, per seguir millorant les instal·lacions...

Espero que us hagi agradat aquest, el nostre Centre Esportiu Municipal Can Lladó, i que entre tots l’estimem i el fem nostre perquè es converteixi en el millor complex de la comarca.

Gràcies!

dimecres, 23 de març del 2011

Discurs en homenatge a Teresa Anglès

Bon dia a totes i a tots:

Gràcies per compartir amb nosaltres aquest matí de records i felicitacions. En primer lloc, voldria felicitar a tots els pares, ja que avui és el seu dia, i a tots els Joseps i Josepes i en especial al Sr. Josep Iglesias, perquè com tots sabeu avui és el seu sant.

No inaugurem cap plaça ni cap parc, sinó tot el contrari: el que volem és retre homenatge a una dona de Sant Fost molt estimada i molt recordada, que és la Sra. Teresa Anglès.

Quan a Sant Fost, com a tots els pobles, es vivia als any 50 la precarietat de la postguerra, la Srta. Teresa va ser destinada al nostre poble i concretament a la que llavors era l´Escola Nacional Mixta de Can Calet, que després va quedar com a escola Unitària de nenes.

Els mitjans que hi havia eren escassos, unes pissarres, uns mapes i quatre guixos.

Vivia al Carrer Sant Jeroni amb la seva família, el seu marit, el Sr. Josep Iglesias Blasi, la seva mare i el seu fill que avui ens acompanya: el Sr. Josep Iglesias Anglès.


Ens consta que en aquells anys el seu interès per tots els nens i nenes que eren els seus alumnes era màxim també per a les seves famílies, tenia molt d´interès en formar bones persones i bons ciutadans, i que valoressin el seu poble, el nostre: Sant Fost.

Aquella petita escola va adquirir molt de prestigi i encara avui tots els exalumnes en guarden excel·lents records.

Quan es va jubilar va continuar vivint a Sant Fost: llavors, quan es va casar el seu fill Josep, van canviar de casa. Vivien a la carretera de Badalona.

També la seva esposa, la Maribel, ha estat una persona estimada per tothom, per la seva senzillesa i amabilitat, i ara les seves nétes, la Maribel , la Núria i la Cristina, continuen la seva tasca a Sant Fost. Com a farmacèutiques potser podrien haver escollit un altre lloc, però no, s'han quedat a Sant Fost.

Per tota aquesta vida, dedicada a l’ensenyament durant més de trenta anys, al bon veïnatge i de servei a la cultura, creiem que l´Ajuntament li devia el reconeixement públic que avui li fem.

Alguns de vosaltres us haureu assabentat que aquesta nit la paret que teniu davant ha estat objecte d’una bretolada pròpia de gent incívica que no ha fet altra cosa que desemmascarar la seva incultura i el seu poc respecte per la democràcia i la convivència.

No ens hem de preocupar: quan un poble tira endavant sempre hi haurà qui fuig d’estudi i, a manca d’arguments, insulta des de la foscor. 

Aquests comportaments ens demostren que ens calen més Tereses Anglès que, amb el seu magisteri, ens ajudin a tots plegats, des de ben petits, a créixer com a persones i com a ciutadans capaços de viure lliures i en pau. 

Montserrat Sanmartí, alcaldessa (dissabte, 19 de març de 2011)

dijous, 10 de març del 2011

Visita al Complex Esportiu Municipal

Aprofitant que s'ha dut a terme l'adjudicació de la gestió del Centre Esportiu Municipal a l’empresa Llop Gestió Esportiva, vaig realitzar una visita al complex esportiu per seguir l'evolució d'aquest a peu d'obra.

De les cinc empreses que han presentat les seves propostes al concurs públic, la de Llop ha estat molt ben valorada per les millores que proposa, entre les quals destaca la construcció de dues pistes de pàdel i una de tennis.

Les obres avancen a bon ritme i tot fa preveure que les instal·lacions es podran obrir el mes d’abril. L’equipament compta ja amb nom, Can Lladó Centre Esportiu Municipal.

Aquest projecte d’Independents Units per Sant Fost, que estic molt orgullosa d'encapçalar, es el símbol del compromís d’aquest govern amb Sant Fost de Campsentelles.


L’esport, un dels nostres eixos socials. 



Montserrat Sanmartí



dilluns, 7 de març del 2011

Taxi compartit per a joves escolars

Aprofitant el servei de taxi a la població i en la línia del taxi a demanda, aquest passat divendres vam presentar la proposta de taxi compartit a les famílies que tenen escolaritzats els seus fills a l’IES Alba del Vallès per tal de conèixer la seva opinió .

El taxi compartit tindria parada a La Conreria, Mas Llombart i Mas Corts i destí a l’IES Alba del Vallès, en principi en horari d’entrada al matí i de sortida a la tarda o al migdia (dijous i divendres).

El plantegem com un servei a reservar per curs escolar i el cost seria en copagament entre famílies, Ajuntament i Consell Comarcal.

Tant a l’AMPA com a la direcció del centre, la proposta els ha semblat força interessant i creuen que sí comptarà amb prou usuaris per poder posar-lo en marxa al setembre.


La mobilitat, una prioritat per al meu grup, Independents Units per Sant Fost.

Montserrat Sanmartí
Alcaldessa de Sant Fost de Campsentelles.
Cap de llista d'Independents Units per Sant Fost